top of page

Organisatie van de Maaslandloop

Klik foto voor expand

 

De Maaslandloop, een recreatieve non-stop estafetteloop van ca. 360 km. Hierbij nadere kennismaking met de organisatie en het ontstaan van de Maaslandloop.

 

Bart Makkinga, Ineke Halve, Irma Vermeer en Petra Sluijter zijn de initiatiefnemers van het eerste uur, later kwamen Freek Wierda, die de plaats van Ria van Leeuwen heeft overgenomen, en Edwine Kooyman die de plaats van Petra Sluijter heeft overgenomen. Na de deelname, met teams vanuit de hardloopvereniging Thof Running Maasland, aan diverse estafettelopen zoals de Roparun, de IJsselmeerloop en Den Helder-Maastricht ontstond de wens naar ‘iets anders’.

 

Het idee borrelde op een estafetteloop te combineren met het weekend van Sport en Spel in Maasland. Dit was echter niet ‘zo gezegd, zo gedaan’. Overleg volgde en uitgangspunten werden vastgesteld: de route moest binnen twee dagen worden gelopen en met twaalf lopers om deelname laagdrempelig te houden. Er is daarna heel veel werk verzet. De route in kaart brengen, gemeentes en Rijkswaterstaat aanschrijven, regels voor deelname vaststellen, en, niet onbelangrijk, deelnemers werven.

 

Op weg

Het organisatieteam; De “Vliegende Maaslanders” ( Freek Wierda, Marcel Crans, Mario Vermeer en Irma Vermeer) zorgt voor de contacten op de route met de teams, de controle van het parcours en mentale support. Gerard v/d Akker houdt vanaf de motor de boel in de gaten. Het organisatieteam; Het “Maaslandkamp”, bestaande vrijwilligers van de Maaslandloop maken het mogelijk dat de organisatoren zelf ook kunnen deelnemen.  

 

De Maaslandloop geeft kinderen hoop

Het thema van de Maaslandloop geeft aan dat de opbrengst ten goede komt aan projecten voor kinderen. Kleinschalige projecten voor kinderen uit de buurt waarvoor de bijdrage van de Maaslandloop een wezenlijk verschil maakt.

 

Als op zaterdagmiddag alle teams gezond en wel op het podium staan, is de Maaslandloop voor de organisatie geslaagd!

 

 

bottom of page