top of page

In 2014 heeft de Maaslandloop gelopen voor het doel, Stichting kinderen van de voedselbank. 7 teams hebben  meegedaan en hebben 28.000 euro opgehaald voor het goede doel.

 

Klik op het logo voor de website van het goede doel.

 

Maaslandloop 2014 een groot succes.

 

Op vrijdagmorgen om 5.30 uur start het eerste team voor de 6e Maaslandloop. Het team van Run2Feedt, wat bestaat uit bijna allemaal lopers uit de startgroep van afgelopen jaar. Ze denken 35 uur nodig te hebben om de 365 kilometer lange estafetteloop af te leggen, en dan tussen 16.00 en 17.00 uur te finishen op het terrein van Sport en Spel.

 

Het is al druk zo vroeg op de morgen bij de start, veel lopers hebben toch nog supporters weten op te trommelen om zich uit te laten zwaaien. Ook voor de mensen van Sport en Spel is het vroeg, na de gezellige donderdagavond. Nicole staat klaar met koffie, koeken en broodjes, Edwin spreekt elk team wat start persoonlijk toe.

 

Snel na elkaar starten het bedrijventeam Ruitenburg uit Maassluis en team “The Outsiders” elk een half uur na elkaar. Vanaf 7.00 uur is de WOS aanwezig om verslag te doen van de overige startende teams. Een uur later start het 2e bedrijventeam Priva4Life. Om 9 uur staan de kinderen van de Maaslandse basisscholen buiten, die in mei een sponsor hardloop actie gedaan hebben voor het goede doel van de Maaslandloop : Kinderen van de Voedselbank.

 

Onder luid gejuich van de schoolkinderen lopen het team Run4HappyKids en team AVW hun eerste stuk door Maasland. Pas aan het eind van de ochtend om 11.30 uur start het snelle team 101 van de hardloopvereniging Fortuna. Onderweg is de sfeer bij de deelnemers goed, het is lekker weer, en alle teams lopen op schema of zelfs voor op schema.

 

Het team Ruitenburg wat een aantal minder getrainde lopers heeft, blijkt gemakkelijk het gestelde schema te halen, team Priva4Life gaat helemaal snel, die hebben na ongeveer 120 kilometer in de buurt van Wageningen het vroegst gestarte team al ingehaald. Ook Run4HappyKids en AVW gaan sneller dan gedacht, en gebruiken de ingelopen tijd om Spanje – Nederland te kijken bij een sponsor van de Maaslandloop in Wageningen.

 

De sfeer zat er al goed in tijdens de loop, maar na de overwinning van Nederland stijgt de stemming nog meer. Met goede moed lopen de teams de nacht in. Het gaat bij de meeste teams iets moeizamer als de ochtend komt, maar het lijkt erop dat alle teams nog wel op tijd bij Sport en Spel kunnen zijn. Het stuk vanaf Moerdijk via Willemstad naar Stellendam wordt door de lopers als zwaar ervaren, niet alleen is men al heel lang aan het lopen, ook de tegenwind helpt niet echt mee.

 

De Vliegende Maaslanders (zo worden de begeleidende mensen op de route van de Maaslandloop genoemd) houden contact met het Maaslandkamp bij Sport en Spel. Zij doen hun uiterste best om alle teams op tijd binnen te krijgen, tussen 16 en 17 uur staat het podium van Sport en Spel immers volledig ter beschikking van de finishende teams van de Maaslandloop.

 

Alle teams komen veilig weer in Maasland aan, en beleven hun euforische moment op het podium. De opbrengst van de Maaslandloop is dit jaar 28.000 euro, waar van een deel onder de doelen van Sport en Spel verdeeld wordt en het grootste deel naar stichting Kinderen van de Voedselbank gaat.

 

Deze stichting zal het geld hier in de regio besteden, in het woongebied van de deelnemers. Een groot compliment gaat uit naar alle deelnemers en sponsors die dit gerealiseerd hebben. Op naar de Maaslandloop 2015!

 

Namens de organisatie van de Maaslandloop, Freek Wierda, Petra Sluijter, Ineke Halve, Irma Vermeer en Bart Makkinga. Vanaf de 1e Maaslandloop is Petra Sluijter bestuurslid geweest, zij stopt er na de 6e keer mee! Petra, super bedankt voor je inzet en ideeën!

 

bottom of page