top of page

In 2013 heeft de Maaslandloop gelopen voor het doel, Kopjes voor kopjes.

4 teams hebben  meegedaan en hebben 15.000 euro opgehaald.  12.480 euro voor stichting Kopjes voor Kopjes en

2.520 euro voor de andere doelen van Sport en Spel.

Klik op het logo voor de website

 

Bijzonder sfeervolle vijfde Maaslandloop.

 

Drie roodgekleurde teams van Thof Running Maasland en een daarmee contrasterend in fraai blauw uitgedost team van AV Waterweg stonden om 9 uur vrijdagmorgen klaar op het Maaslandse feestterrein van Sport en Speldag voor de start van de vijfde Maaslandloop, een estafette voor het goede doel over ruim 360 km door het rivierengebied van Nederland.

 

Na maanden van te koud en nat weer werd dit prachtige loopevenement ineens getrakteerd op een strakblauwe lucht en warme zonnestralen wat de eerste kilometer door de dorpskern langs de Maaslandse scholieren extra feestelijk maakte. Onder luid gejuich en het uitdelen van vele ‘high fives’ wenste de plaatselijke jeugd de estafettelopers succes toe voor de komende 30 uur.AV Waterweg was voor het vijfde opeenvolgende jaar present met een team van tien lopers en vier begeleiders in de functie van chauffeur (Leo Jansen), cateraar (Astrid Wilmink en Anita Krans) en teamcoördinator (Lieuwe van Loon).De lopers legden etappes af van afwisselend 30 en 45 km in twee teams van vijf. Team A (Jolande Slootheer, Jos van Asselt, Fred Lantinga, Hans Knoop en Ron van den Berg) liep en fietste het eerste deel tot Bergschenhoek waar het werd afgelost door team B (Barbara van Loon, Dionne Jansen, Gerard de Lange, Dim Mureau en Paul Wolters).

 

Elke loper legde telkens een afstand af van 1km, waarna hij/zij zijn opvolger aantikte en op de fiets stapte om na vier kilometer ‘uitgerust’ aan de volgende kilometer hardlopen te beginnen. Dankzij de geavanceerde navigatie via de GPS-meters kon de gehele Maaslandlooproute afgedaan worden zonder routekaarten en was het slechts zaak bij de rustpunten de GPS-batterijen weer geheel op te laden.Van begin af aan nam het tiental van AVW flink wat voorsprong op het beoogde schema van 12 km/u, mede dankzij de zomerse omstandigheden en de concurrentie van twee Thof-teams die in de beginfase vrijwel hetzelfde tempo bleken aan te houden.Na 150 km lag in Wageningen een collectief rustpunt, waar op een fraai landgoed eten en drinken lag uitgestald en men zich fysiek en mentaal kon opladen voor de aanstaande koude nacht. Het zijn vaak wel de indrukwekkendste momenten van de estafette; Rhenen vanaf de Rijnbrug bij ondergaande zon, kwakende kikkerkoren op de uiterwaarden en tsjilpende vogels bij het ochtendgloren in ogenschijnlijk uitgestorven rivierdorpjes.

 

Door de matige noordoostenwind die over het wateroppervlak kwam aanzetten werd het ’s nachts gevoelig kouder en duurde het tot halverwege de ochtend voor de zon het zaterdag weer aangenaam maakte. Het tempo bleef boven de 12 km/u liggen zodat de pont bij Rozenburg al na ruim 28 uur om 13.15 u werd bereikt, tien minuten later dan het eerste Thof-team.

 

Om 4 uur volgde in Maasland voor alle vier de teams een fantastisch onthaal en werd bekend dat er bij deze vijfde Maaslandloop 15000 euro was opgehaald voor de stichting Kopjes voor Kopjes (voor kinderen die lijden aan de hersenverlamming Cerebrale Parese).Natuurlijk werd er nadien nog nageborreld en zullen de meeste deelnemers in de nacht van zaterdag op zondag het klokje hebben rond geslapen.De Maalslandloop organisatie mag trots zijn op deze Maaslandloop die qua gemoedelijkheid de Roparun verre overstijgt.

 

Wat AVW betreft, tot volgend jaar!Speciale dank gaat nog uit naar de sponsors AH Maasland, Daamen Management, Irado, Stena Line, Huisartsenpraktijk de Kade, Cegeka, Crepa en Thomas Boers.

Historie Maaslandloop 2013

bottom of page