top of page

In 2016 heeft de Maaslandloop gelopen voor het doel, Stichting Jarige Job. In totaal heeft de Maaslandloop 2016, 28.000.- euro weten op te halen voor de stichting.

 

Klik op het logo voor de website van het goede doel.

 

Maaslandloop 2016

De Maaslandloop is een van de langste, recreatieve, non-stop hardloop estafettes voor het goede doel. In estafettevorm leggen de deelnemers een prachtige route af langs de Lek, de Rijn, de Merwede, de Waal en uiteraard de Maas. De teams starten op vrijdagochtend en moeten zaterdag voor 17:00 uur finishen op het terrein van voetbalvereniging MVV'27 in Maasland. De thuisblijvers kunnen via een live GPS verbinding de teams volgen.

In het weekend van 10 en 11 juni 2016 werd de 8e editie van de Maaslandloop georganiseerd. Ook Ruitenburg was weer van de partij met een team! Dit jaar liepen we voor Stichting Jarige Job. Deze stichting zet zich in voor ruim 61.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die hun verjaardag niet kunnen vieren. Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Om een einde aan dit verjaardagsleed te maken, trakteert Stichting Jarige Job deze kinderen op een leuke verjaardag, doormiddel van een verjaardagsbox ter waarde van €35,-. Er gaat ook een gedeelte van de opbrengst naar de andere goede doelen van Sport en Spel 2016.

Sfeerverslag Maaslandloop 2016

Voor de derde keer ging  Ruitenburg dit jaar de uitdaging aan: het volbrengen van de Maaslandloop. Op  10 en 11 juni stonden in totaal zes teams paraat om 360 kilometer hard te lopen voor het goede doel. De Maaslandloop vierde dit jaar zelf haar achtste verjaardag en als goede doel stond Stichting Jarige Job centraal.  

Het Ruitenburg team, dat bestond uit 11 lopers, een kookploeg, 2 chauffeurs en 2 navigators, ging vrijdagochtend om half 8 van start op het terrein van Sport en Spel in Maasland. De 11 lopers werden daar gesplitst in 2 groepen. Terwijl de ene groep bezig was met het lopen van een etappe van 20 tot 30 kilometer, kon de andere groep zich opladen voor zo’n zelfde etappe. Eén groep was zelfs zo sportief om ook nog te fietsen wanneer zij niet aan het lopen waren.

Zonnebrand was geen overbodige luxe

Het zonnetje werkte vanaf de vroege uurtjes al mee. Zonnebrand was dan ook geen overbodige luxe en bidons werden regelmatig bijgevuld. Toen het Ruitenburg team de eerste 72 kilometer er op had zitten, was het tijd voor een uitgebreide lunch. Die vond plaats in Oudewater. Pannenkoeken, kippensoep, aardbeien, salades; iedereen kon zich te buiten doen aan al het lekkers om de reserves weer aan te vullen. Hier er daar werd nog een tapeje aangelegd tegen blaren en shinsplints, zodat de lopers zonder (al te veel) ongemakken weer verder konden gaan.

De route voerde verder door prachtige landschappen met meren, koeien, veldbloemen en weilanden. Via het zomerse parcours langs onder andere de Reeuwijkse plassen en de Lek, bereikten de teams de volgende stop op 150 kilometer; Wageningen. Net als voorgaande jaren streken ook de andere 5 teams daar neer. Een gastvrije familie ontvangt iedereen van de Maaslandloop daar al jaren openhartig en stelt hun tuin open om te eten, te drinken en te genieten van een live-band. Bovendien kregen de teams tijd om even te douchen en in het zonnetje op adem te komen voor de volgende 210 kilometer.

Go teambuilding

Toen de zon langzaam begon te zakken en het steeds stiller werd op de fiets- en looppaden, kwamen de reflecterende hesjes en lichtgevende armbanden tevoorschijn. Dat was niet alleen noodzakelijk voor de veiligheid, het leverde ook leuke plaatjes op. Je zag de teams al van verre opdoemen uit de duisternis, soms tot kermisachtige taferelen aan toe door de knipperende verlichting in allerlei kleuren. In het donker en de stilte waren de teams echt op elkaar aangewezen: go teambuilding!

Na een lange en sportieve dag (en nacht), hadden beide Ruitenburg groepen slechts 2 uurtjes om te slapen. Dit deden zij in de kantine bij Boerderij Bodemtrouw in Dussen. Bij het ontwaken was het zonnetje helaas verdwenen en had zij plaats gemaakt voor regen. Maar dat deerde niet! Regen betekent ook meer zuurstof in de lucht, dus werd de pas er weer flink ingezet. Het ontbijt kon met wat improvisatie zelfs genuttigd worden in een overdekte aanhanger, zodat de broodjes en gebakken eieren lekker droog bleven.

Het pontje van uiterlijk 16.00 uur moest gehaald worden

De nacht brachten de teams vooral door in Noord-Brabant en daar lunchten zij op zaterdag ook, in Willemstad. De pannenkoeken vonden al 2 dagen gretig aftrek en ook macaroni van de skottelbraai ging er bij velen wel in. Na de lunch was het doel om op tijd bij het pontje in Rozenburg aan te komen. Alle teams moesten tussen 16.00 uur en 17.00 uur namelijk finishen in Maasland, dus het pontje van uiterlijk 16.00 uur moest gehaald worden. Rozenburg was op dat moment nog zo’n 60 kilometer van het Ruitenburg team verwijderd en sommige lopers legden dat op hun tandvlees af! Maar net als voorgaande jaren finishte Ruitenburg ook dit jaar binnen de tijd. Het team heeft 360 kilometer hardgelopen in 33 uur en voor Stichting Jarige Job is in totaal door alle teams en acties €28.000 opgehaald. Er werd afgesloten met een applaus op het podium en een lekker drankje!

bottom of page