top of page

Opbrengst Maaslandloop 2011 : 25.000 euro!!!

 

Vrijdag 10 juni om 8 uur was het zover, de start van de Maaslandloop 2011. Het eerste team dat van start ging was het team van AV Waterweg. Op weg gekleed in hele mooie loopshirts en fietstshirts met het logo van het team AVW editie 2011. Dit team zou de hele afstand lopend en fietsend gaan afleggen, wat neerkomt op ongeveer 300 kilometer fietsen en 36 kilometer lopen. Een hele grote sportieve uitdaging, zo’n 30 uur in touw met zo goed als geen slaap. Nico Buckers deed het startschot na een reeks motiverende woorden.

 

Om 9 uur was het tijd voor de overige 4 teams om van start te gaan. 3 teams van Thof Running en 1 team van hardloopvereniging ’t Derde Beentje. Voor deze teams was de route iets aangepast, waardoor er langs de Maaslandse basisscholen gelopen kon worden. Na het startschot op het Sport en Spel terrein, aangemoedigd door een flink aantal vroege supporters ging het richting Doelstraat en Kluisweer, waar alle schoolkinderen met de leerkrachten langs de weg stonden om de lopers en begeleiders aan te moedigen. Wat een enthousiasme!!! Schrijver dezes had tranen in de ogen van de vrolijke, lachende schreeuwende, meelopende kinderen. Heel leuk dat de kinderen die ook hun steentje bijgedragen hebben bij de Mini Maaslandloop zo ook een stukje van de sfeer van de Maxi loop konden meepikken.

 

Onderweg konden de teams ook thuis gevolgd worden via de GPS Live op de site van Thof Running. Ook kon bij Sport en Spel via de invullijst die het Maaslandkamp, de basis van de Maaslandloop organisatie, bijhield gezien worden hoe de loop verliep. Al snel zag men dat het team van ‘t Derde Beentje zich losmaakte van de achtervolgende Thof teams. De jonge sterke lopers hadden hun zaken goed voor elkaar, en behalve hard lopen op de kortere afstanden, bleken zij ook op van de lange adem te zijn. In groepjes van 3 personen, 2 fietsers en een loper, die onderling steeds wisselden, konden zij het tempo 360 kilometer hoog houden. Veel respect hiervoor, en een lange neus naar de enkeling die dacht dat dit team het nog wel eens erg moeilijk zou kunnen krijgen.

 

Het weer was zeer wisselend onderweg, soms een lekker zonnetje en heet om te lopen, dan weer een paar druppels en zo af en toe een hoosbui met windstoten en onweer. Gelukkig kwam het onweer niet echt dichtbij. In de nacht werd het helemaal helder en koelde het af tot een graad of 8. Op de vreemdste momenten en plekken daagden opeens de Vliegende Maaslanders op, om te assisteren op lastige plekken, de lopers aan te moedigen of met allerlei ludieke acties een vrolijke noot toe te voegen aan de loop.

 

Na de nacht bleek dat AVW en ’t Derde Beentje gemakkelijk de vooraf bepaalde finishtijd zouden halen, bij de 3 Thof teams moest er nog keihard gelopen worden om op tijd binnen te zijn. Mede door de pannenkoeken waarmee Au Boulot langs de weg stond bij Rockanje en de aanmoedigingen van diverse meefietsers en andere supporters kwamen ook deze teams ruimschoots op tijd in Maasland aan.

Het onthaal bij Sport en Spel was geweldig! Ad van Opstal praatte de teams het terrein en het podium op. Heerlijke ontlading na 360 kilometer lopen en begeleiden. Op het podium werd ook het bedrag bekend gemaakt wat door de teams bij elkaar gelopen is : 25.000 euro. Het grootste deel daarvan gaat naar Au Boulot, de zorgboerderij voor het begeleiden van autistische jongeren in Maasland. Ook gaat een deel van de opbrengst naar de doelen van Sport en Spel.

 

Al met al weer een prachtige sportieve ervaring en een heel mooi bedrag voor het goede doel, veel dank aan de sponsors, de deelnemers, de medewerkers en op naar Maaslandloop 2012!!

 

Bart Makkinga, namens Ineke Halve, Irma Vermeer en Petra Sluijter (organisatoren van de Maaslandloop).

 

In 2011 heeft de Maaslandloop gelopen voor het doel, Au Boulot.

5 teams hebben  meegedaan en hebben 25.000 euro opgehaald. 21.850 euro voor Au Boulot en 3.150 euro voor de andere doelen van Sport en Spel. Klik op het logo voor de website

 

Historie Maaslandloop 2011

bottom of page