top of page

In 2015 heeft de Maaslandloop gelopen voor het doel, Stichting het vergeten kind. In totaal heeft de Maaslandloop 2015, 35.500.- euro weten op te halen voor de stichting.

 

Klik op het logo voor de website van het goede doel.

 

Historie 2015

 

Op 12 juni om 6.00 uur is er al aardige drukte op het Sport en Spel terrein. De eerste 2 teams van Ruitenburg gaan om 6.30 uur op hun gemak van start. De organisatie van Sport en Spel biedt een kop koffie en thee aan en er is een eierkoek of krentenbol. Altijd een lekkere begin van de Maaslandloop.

 

Om 7.00 vertrekt team Lely. Voor hun eerste keer Maaslandloop. Ook bij hun zit de sfeer er goed in.

Vervolgens is het team van Priva om 8.00 uur aan de beurt met aansluitend AVW om 8.45 uur. AVW doen alle edities al mee en zijn inmiddels doorgewinterd. Het is leuk om te zien hoe gemotiveerd ze blijven.

 

Dan is het enige Thof team Run4HappyKids aan de beurt. Zij lopen met beide teams langs de basisscholen. Dit is en blijft een kippenvelmoment! Al die kinderen langs het parcours klappen en juichend voor de lopers.

Later op de ochtend om 11.30 uur vertrekt team 101. Een snel team die ook al jaren vol enthousiasme deelnemen.

 

Het snelste team is dit jaar team Hol-land begint om 13.30 uur aan de estafette. Een debutant die snel beloofd te gaan. Het weer is dit jaar prachtig en de route weer uitdagend. Vooral de zwaaiwissel bij Waddinxveen was erg grappig en soms verwarrend.

 

Vanaf eind van de middag verschijnen de teams weer bij de sponsor in Wageningen. Anja en Harold hebben flink uitgepakt met heerlijk drinken, fruit, snacks, koffie, thee, muziek. Zelfs vuurwerk als afsluiter.

Na een zwoele nacht komen in de loop van de ochtend alle teams dichtbij elkaar. Bij de pont in Rozenburg verschijnen alle teams binnen de tijd.

 

Het is dit jaar de eerste keer dat alle teams tussen 15.30 en 17.00 uur op het festivalterrein bij Sport en Spel finishen.

In totaal is er € 35.500,- voor het goede doel: Het Vergeten Kind opgehaald.

 

Moe maar voldaan gaan alle teams terug naar huis

bottom of page