top of page

In 2010 heeft de Maaslandloop gelopen voor het doel, Sister Celine in Kenia, en het weeshuis van Mevr Huong in Vietnam. 6 teams hebben  meegedaan en hebben 32.000 euro opgehaald.  5.000 euro voor Sister Celine, 23.220 euro voor Het weeshuis van Mevr Huong, en 3.780 euro is gegaan naar de andere doelen van Sport en Spel. Klik op het logo voor de website

 

Opbrengst 32.000 euro voor het goede doel.

 

De tweede editie van de Maaslandloop werd het succes waar iedereen op gehoopt had. prima weersomstandigheden, een prachtig parcours, entousiaste deelnemers, een geweldige organisatie en bovenal een fantastich bedrag voor het goede doel. Op vrijdag morgen vertrokken de diverse teams aan de 360 kilometer lange estavetteloop langs de Nederlandse rivieren. Via Zoetemeer, Reeuwijk, Lopik, Nieuwegein, Rheden, Zaltbommel, Geertruidenberg, Middelharnis, Oosvoorne, en via het pondje van Rozenburg weer terug naar Maasland.

 

Ook snachts werd doorgelopen en vorral die donkere uren, waarbij er 250 km al in de benen zaten waren erg zwaar, iedereen sloeg zich echter door de moeilijke momenten heen en naar mate de finish dichterbij kwam begonnen ook de gezichten weer wat vrolijker te staan.

Door het uitgekiende vertek schema konden min of meer de laaste kilometers gezamelijk worden afgelegd door de teams van AVW uit Maassluis, De Hardloper uit Schipluiden en door de drie teams van Thofrunning.

 

De binnenkomst op het feestterein van Sport en Spel in Maasland was overweldigend, ieder team werd apart ontvangen en op het podium gehuldigd waarna het welverdiende We are the Champions werd ingezet. Daar mochten Bart Makkinga namens de organisatie van de Maaslandloop het bedrag bekend maken voor Que Hong, het kindertehuis in Vietnam en Sister Celine, de straatkinderenopvang in kenia.

 

Toen bleek dat dat een totaal van 28.000 euro aan deze instellingen kon worden over gemaakt een geweldig bedrag bijeengehaald tijden een geweldig evenement dat vast onderdeel is geworden van Sport en Spel in Maasland

 

Historie Maaslandloop 2010

bottom of page